Victorias dinkelbaguetter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Victorias dinkelbaguetter

Baguetter på dinkelmjöl med fullkorn och krispiga pumpakärnor är ett fantastiskt gott bröd som du kan servera till maten. Baguetterna får vid gräddning en underbart krispig utsida med vackert gyllenbrun färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten, smulad jäst, båda mjölsorterna, kärnor och/ eller frön och salt i en bunke. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under handduk 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Häll ut degen på ett mjölat underlag. Skär i 3 bitar (för 3 bröd). Rulla ut till längder, så långa att de får plats på en plåt. Tvinna dem lite och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa under handduk 25 minuter.
  4. Grädda bröden 20–25 minuter. Baguetterna ska få ordentlig färg. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 3 bröd
  • 6 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 9 dl vetemjöl
  • 6 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl pumpakärnor och/ eller solrosfrön
Lägg till i inköpslistan