Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dinkel- och rågknäcke med frön

Med dinkel- och rågmjöl får du ett nyttigt bröd. Lägg också till solrosfrön och du har ett komplett och mycket gott bröd. Brödet ger verkligen den härliga känslan av lantligt och hemlagat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 32 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner vattnet och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 4 delar (för 32 bitar) och kavla ut varje del till en tunn kaka ca 30x30 cm på mjölad bänk. Lägg ett bakplåtspapper på plåten. Rulla upp degen på kaveln och för över degen på plåten. Kavla till sist med kruskavel eller nagga degen med en gaffel.
  4. Om man vill ha frön på brödet kan man pensla med lite äggvita eller vatten och trycka fast lite olika frön. Skär i bitar eller grädda hela kakan och bryt i bitar efter gräddningen.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 32 bitar
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?