Chilibakad tofu med sötsur sås
En tofurätt som smaksätts med de bästa smakerna från det asiatiska köket. Tofun och svampen läggs i en form. En blandning av peppar, apelsin, ingefära och soja hälls över innan allt rostas i ugnen. Servera din tofu ihop med egengjord sötsur sås, också med smaker av soja och apelsin, tillsammans med ris och fräscha ärtskott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
4 portioner
Tofu
540 g tofu
150 g shiitakesvamp
150 g haricots verts (bönor)
pressad saft av 1/2 apelsin
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk chiliflakes
2 msk japansk soja
1 msk olja
4 port ris
Sötsur sås
1 dl strösocker
4 msk ketchup
1 dl vinäger (gärna äppelcidervinäger)
1 1/2 dl vatten
pressad saft av 1/2 apelsin
1 msk japansk soja
1 msk potatismjöl
Till servering
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 511 kCal
Fett10 g
Salt2.58 g
Kolhydrater82 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här smakade tyvärr knappt något om man bortser från den sötsura såsen
Adriana
2018-09-15