Chilibakad tofu med sötsur sås

18
1 Klimatsmart
Chilibakad tofu med sötsur sås

En tofurätt som smaksätts med de bästa smakerna från det asiatiska köket. Tofun och svampen läggs i en form. En blandning av peppar, apelsin, ingefära och soja hälls över innan allt rostas i ugnen. Servera din tofu ihop med egengjord sötsur sås, också med smaker av soja och apelsin, tillsammans med ris och fräscha ärtskott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Chilibakad tofu med sötsur sås

Ingredienser

4 portioner

Tofu

540 g
tofu
150 g
shiitakesvamp
150 g
haricots verts
pressad saft av 1/2
apelsin
1/2 msk
riven färsk ingefära
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
japansk soja
1 msk
olja
4
port ris

Sötsur sås

1 dl
strösocker
4 msk
ketchup
1 dl
vinäger (gärna äppelcidervinäger)
1 1/2 dl
vatten
pressad saft av 1/2
apelsin
1 msk
japansk soja
1 msk
potatismjöl

Till servering

100 g
ärtskott

För alla


Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Adriana

9/15/2018

Det här smakade tyvärr knappt något om man bortser från den sötsura såsen

Näringsvärde per portion

Energi 2129 KJ / 511 kCal
Fett 10 g
Salt 2.58 g
Kolhydrater 82 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept