Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
En fräsch rätt bestående av tofu, vaxbönor, pak choi och ris med smaker av sambal oelek, lime, vitlök, soja och sesamfrön. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 lime
2 vitlöksklyftor
4 port ris
2 förp naturell tofu (à 270 g)
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrön
150 g vaxbönor
250 g pak choi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1754 KJ / 420 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Uppskattar att ni har en glutenfri matkasse men beklagar att ni valt att ha inspirationskassen som glutenfri. Den innehåller alltför ofta (nästan varje vecka)rätter som inte fungerar i en barnfamilj. Varför kan ni inte ha familjekassen som det glutenfria alternativet, den tilltalar med stor sannolikhet fler glutenintoleranta än inspirationskassen?
Peter
2022-02-26Hej Peter! Tack för din synpunkt och vi tar den vidare. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-28Inte gott någonstans. Varför är inspo-kassen den enda man kan få som glutenfri? Så vidrig och smaklös.
Elin
2022-02-16Hej Elin! Vad tråkigt att du upplever receptet så. I dagsläget erbjuder vi endast inspirationskassen som gluten och laktosfri. Du kan alltid se recepten i förväg via ica.se om du vill avboka kassen en vecka när recepten ej faller i smaken. Du kan även byta kasse och då eventuellt byta ut till produkter som är gluten eller laktosfria. Smaksättningen i recepten kan du alltid anpassa och krydda efter tycke och smak. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-18Upplever rätten som lite torr, hade gärna haft en sås till. Jag gjorde även så att jag marinerade tofun först och sen så tänkte jag den i maizena och friterade den tills den blev gyllenbrun. Krispigt och gott. Dressingen till grönsakerna va toppen och riktigt god.
Jennifer
2022-02-16