Vegansk fiskgratäng med tofu

25
9
Vegansk fiskgratäng med tofu

Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!

Skriv ut
Vegansk fiskgratäng med tofu

Ingredienser

4 portioner
2
paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk
tångcaviar
-
några kvistar dill

Purjolöksstuvning

1
stor purjolök
2 msk
mjölkfritt matfett
4 dl
havregrädde
3 msk
tångcaviar
1 1/2 msk
ljus sojasås
-
salt och svartpeppar
2 msk
vetemjöl
juice från 1/2
citron
1/2 dl
färsk hackad dill

Potatismos duchesse

1 kg
mjölig potatis
75 g
mjölkfritt matfett
3 msk
spad från kikärter
2 dl
havregrädde
1/2 tsk
muskotnöt
-
salt och vitpeppar
1/2 tsk
gurkmeja

Till garnering

dillkvistar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Helen

2021-09-13

Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den

Malin

2021-03-16

Helt fantastisk gratäng! Såå god. Det lilla extra jag gjorde var att marinera tofun i noriblad och vatten i ca en halvtimme innan och la till en matsked vegiar i såsen. Detta gjorde det extra fiskigt!

Magda

2021-03-11

Tycker absolut att den ska heta vegansk fiskgratäng (svar på en tidigare kommentar)! Då förstår ju alla vad det är meningen att den ska likna i smak. En tofugratäng kan ju smaka vad som helst. Väldigt god maträtt! Orkade inte spritsa moset så det åt jag vid sidan om. :)

Testa liknande recept