Vegansk fiskgratäng med tofu

30
10
Vegansk fiskgratäng med tofu

Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!

Vegansk fiskgratäng med tofu

Ingredienser

4 portioner
2 paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk tångcaviar
några kvistar dill

Purjolöksstuvning

1 stor purjolök
2 msk mjölkfritt matfett
4 dl havregrädde
3 msk tångcaviar
1 1/2 msk ljus sojasås
salt och svartpeppar
2 msk vetemjöl
juice från 1/2 citron
1/2 dl färsk hackad dill

Potatismos duchesse

1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt matfett
3 msk spad från kikärter
2 dl havregrädde
1/2 tsk muskotnöt
salt och vitpeppar
1/2 tsk gurkmeja

Till garnering

dillkvistar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Birgitta

2022-04-19

Väldigt god. Över en halv liter havregrädde hjälper till. Svårt misslyckas då 😉

Helen

2021-09-13

Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den

Malin

2021-03-16

Helt fantastisk gratäng! Såå god. Det lilla extra jag gjorde var att marinera tofun i noriblad och vatten i ca en halvtimme innan och la till en matsked vegiar i såsen. Detta gjorde det extra fiskigt!