Vegansk fiskgratäng med tofu
Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!
Ingredienser
4 portioner
2 paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk tångcaviar
några kvistar dill
Purjolöksstuvning
1 stor purjolök
2 msk mjölkfritt matfett
4 dl havregrädde
3 msk tångcaviar
1 1/2 msk ljus sojasås
salt
svartpeppar
2 msk vetemjöl
juice från 1/2 citron
1/2 dl färsk hackad dill
Potatismos duchesse
1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt matfett
3 msk spad från kikärter
2 dl havregrädde
1/2 tsk muskotnöt
salt
vitpeppar
1/2 tsk gurkmeja
Till garnering
dillkvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen jättegod! Detta kommer bli ett återkommande rätt hos oss.
Petra
2023-02-21Väldigt god. Över en halv liter havregrädde hjälper till. Svårt misslyckas då 😉
Birgitta
2022-04-19Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den
Helen
2021-09-13