Vego enchiladas med linser
Imponera på middagsgästerna med dessa enchiladas gjorda på sojafärs! Allt sitter i kryddningen, och här har vi slagit på stort; spiskummin, oregano, paprikapulver och vitlök för att nämna några smaker, och de höjer färsen, majsen och linserna. Rulla in fyllningen i tortillan och gratinera dem i ugnen. Äts med fördel ihop med en klick gräddfil och lite sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 msk olja
300 g sojafärs
340 g majskorn
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
390 g pastasås chili
500 g passerade tomater
380 g gröna kokta linser
8 tortillabröd (large)
150 g riven ost
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3661 KJ / 871 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater100 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Har familjekassen, i den får vi vegetarisk mat? Det finns en kasse för vegetarisk mat! Så sluta att ta med vegetarisk mat i en kasse som heter familjekassen. Mvh
Anders
2021-02-24Gott och super enkelt att laga, middag på 30 minuter Var uppskattat av barn , dem var lite skeptiska först
Dziyana
2021-02-23Gott. Öka mängden kryddor något, framför allt spiskummin.
Magnus
2021-02-09