UNDER 30 MIN | Medel

Indisk linscurry med couscous

Här gör du enkelt och snabbt en vegocurry med indiska toner till det lilla barnet. Basen i grytan är tomater, couscous och gröna linser. Krämigheten kommer från grädde och mjölk. Indien kommer fram när du kryddar med härligt doftande curry.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 8-12 månader.

  1. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Koka upp grädde, mjölk, vatten, lök och passerade tomater med curryn i en kastrull. Rör i couscous och linser och sjud i ca 5 minuter. Mixa till en puré i en matberedare.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 1 dl kokta gröna linser (à ca 80 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 tsk curry
  • 1 dl okokt couscous

Näringsvärde
Per portion

Energi 673 kJ / 160 kCal