Idag står vegetarisk tortillas med en kryddig färs för smakerna, en rätt som brukar bli populär hos de flesta. Färsen får smak av passerade tomater, kryddmix och majs där den mot slutet får puttra och aromerna får komma fram ordentligt. Värm bröden och fyll din egen tortilla, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
19 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ann
2017-01-09Jag skulle föredra 400 g nötfärs istället för sojafärsen. Färsk koriander o färsk tomat förhöjer smaken ytterligare, precis som Reine Skatt föreslår.
Reine
2017-01-09Föredrar majstortillas. Färsk koriander ger mersmak i kombination med tomat. Även bladpersilja förhöjer smaken.
Redaktionen
2015-05-11Hej Karin! I detta fallet använde vi oss av fryst sojafärs.