Tortillas med kryddig färs
Idag står vegetarisk tortillas med en kryddig färs för smakerna, en rätt som brukar bli populär hos de flesta. Färsen får smak av passerade tomater, kryddmix och majs där den mot slutet får puttra och aromerna får komma fram ordentligt. Värm bröden och fyll din egen tortilla, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
8 mellanstora vetetortillas
Kryddig färs
340 g majskorn
500 g passerade tomater
350 g sojafärs
1 påse kryddmix enchilada
salt
peppar
Till servering
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 570 kCal
Fett17 g
Salt4.26 g
Kolhydrater68 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag skulle föredra 400 g nötfärs istället för sojafärsen. Färsk koriander o färsk tomat förhöjer smaken ytterligare, precis som Reine Skatt föreslår.
Ann
2017-01-09Föredrar majstortillas. Färsk koriander ger mersmak i kombination med tomat. Även bladpersilja förhöjer smaken.
Reine
2017-01-09Hej Karin! I detta fallet använde vi oss av fryst sojafärs.
Redaktionen
2015-05-11