UNDER 45 MIN | Medel

Linslasagne med krämigt osttäcke

En lasagne gjord på kokta gröna linser står på kvällens meny! Att den dessutom är täckt med ett krämigt osttäcke gör ju ingen ledsen. Varva linser och sojafärs-blandningen med lasagneplattor och riven ost och servera sedan med krispig sallad för att få lite grönt till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll linserna i en sil, spola dem med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skala och skär löken i skivor. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och blanda ner pastasåsen, färsen och linserna. Låt sjuda ca 5 minuter. Krydda eventuellt med salt och peppar.
  4. Lägg först en slev med färssås i botten på en ugnsform (ca 22x30 cm). Varva sedan lasagneplattorna med färssåsen och nästan all riven ost.
  5. På översta lagret bred på crème fraiche och strö över resten av osten.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Skär salladen i bitar och servera till lasagnen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 750 g pastasås tomat
  • 300 g fryst sojafärs
  • ev salt och peppar
  • 12 torra lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 isbergssalladshuvud

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 658 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept