Linslasagne med krämigt osttäcke
En lasagne gjord på kokta gröna linser står på kvällens meny! Att den dessutom är täckt med ett krämigt osttäcke gör ju ingen ledsen. Varva linser och sojafärs-blandningen med lasagneplattor och riven ost och servera sedan med krispig sallad för att få lite grönt till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick relativt snabbt att laga och blev väldigt god tyckte jag och min lasagneälskande sambo! Vi rev iofs över en hel del extra parmesan på toppen innan den gick in i ugnen!
Katarina
2024-08-28Helt okej men vi körde med lite blandfärs istället för soyafärs .
Kurt
2024-06-09Jag hade dubbelt så mycket ost och vitlök, blev rikligt gott!
Dennis
2023-10-28