Kikärtsfyllda enchiladas
Kikärtsfyllda enchiladas är en rolig middag som passar både stora och små. Röran av kikärtor, paprika och krossade tomater med chilismak ger du en mjuk sötma med lite honung och tillsammans med tortillabröden och den gratinerade osten har du en hit!
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kikärtor (à 400 g)
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
1 tsk salt
1 msk honung
8 tortillabröd
2 dl riven ost (max 17%)
Till servering
isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2351 KJ / 561 kCal
Fett14 g
Salt4.12 g
Kolhydrater79 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Först såg jag receptet och tänkte fy vilka tråkiga ingredienser. Men lagade ändå. Säger bara WOW över förväntan. Gott, enkelt och billigt! REKOMMENDERAS. Jag tog en krossade tomater med chili och en halv vanlig (totalt ca 500g). Vart för svagt, så nästa gång blir det mer chilli. Tips, Gör en god avokadoröra till!
Felicia
2021-09-16Gott! Blev lite starkt för min smak och vi använde även två förpackningar av krossade tomater eftersom att de vi köpte va mindre än 500g. Nästa gång blir det att ta en förpackning krossade tomater med chili och en vanlig :)
Therese
2016-02-24Jag var lite tveksam första gången jag tillagade denna rätt, men blev verkligen inte besviken! Fantastiskt gott och passar bra i matlådan (om man tar lite gräddfil i någon burk!)
Aranka
2014-06-28