Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtsfyllda enchiladas

Kikärtsfyllda enchiladas är en rolig middag som passar både stora och små. Röran av kikärtor, paprika och krossade tomater med chilismak ger du en mjuk sötma med lite honung och tillsammans med tortillabröden och den gratinerade osten har du en hit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs paprikan i olja några minuter. Tillsätt kikärter och häll över de krossade tomaterna. Krydda med salt och gärna honung och låt puttra ca 5 minuter.
  2. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
  3. Till servering: Servera enchiladas med strimlad isbergssallad.

För alla

Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Tips

Vill du inte ha en helt grön rätt är det gott att blanda i 1 paket (för 4 port) knaperstekt bacon i kikärtsröran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven ost (max 17%)
Till servering
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 656 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden