UNDER 30 MIN | Medel

Spaghetti napoli med linser

Vegospaghetti som passar bra för barn som är ca 8-12 månader gamla. Morötter, palsternacka och gröna linser ger skön mättnad tillsammans med spaghetti som du klipper i lagom stora bitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 8-12 månader. 4 port motsvarar ca 550 g.

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och riv morötter, palsternackan och löken grovt på ett rivjärn.
  3. Koka upp rotfrukterna i de passerade tomaterna. Pressa i vitlöken. Sjud under lock ca 8 minuter. Mixa till en grov puré med en stavmixer och smaka av med peppar.
  4. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Rör ner linserna i såsen och låt de bli varma.
  5. Häll av spaghettin i ett durkslag. Klipp spaghettin i durkslaget med en sax till lagom stora bitar.
  6. Servera såsen till pastan.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Vid uppvärmning späd med lite vatten för en lösare konsistens. För en slätare konsistens mixa såsen med linser och pastan.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 75 g spaghetti
  • 100 g morötter
  • 75 g palsternacka
  • 1/2 gul lök
  • 2 dl passerade tomater
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • peppar
  • 1/2 dl kokta gröna linser (1/2 dl kokta linser motsvarar ca 40 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 308 kJ / 73 kCal