Vego enchiladas

63
13
Vego enchiladas

Sugen på tex-mex till middag? Testa en riktigt snabb och enkel enchilada som blir klar på en kvart. Med färdig pastasås, svarta bönor, majs och riven ost har du innehållet klart, sedan är det bara att fylla tortillabröden och skjutsa in i ugnen. Toppa den mexikanska hettan med gräddfil.

Skriv ut
Vego enchiladas

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
förp majskorn (à 340 g)
390 g
pastasås (tomat & chili)
390 g
pastasås (tomat & basilika)
150 g
riven ost
8
vetetortilla (medium)
2 dl
gräddfil

Att ha hemma

1/2 msk
olja
1 tsk
spiskummin

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåserna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Susanne

2021-06-10

Så vansinnigt gott! O enkelt! Tog tacokrydda istället för spiskummin o fetaost istället för riven ost.

Gabriella

2021-05-31

Godast när det är tillagat. Efter två matlådor förät jag mig, så ingen jätterolig matlåda-mat.

Agneta

2021-03-21

Snabblagat och supergott, uppskattas av hela familjen. En ny vardagsfavorit hos oss!

Näringsvärde per portion

Energi 3028 KJ / 724 kCal
Fett 26 g
Salt 5 g
Kolhydrater 84 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept