Vego enchiladas

50
10
Vego enchiladas

Sugen på tex-mex till middag? Testa en riktigt snabb och enkel enchilada som blir klar på en kvart. Med färdig pastasås, svarta bönor, majs och riven ost har du innehållet klart, sedan är det bara att fylla tortillabröden och skjutsa in i ugnen. Toppa den mexikanska hettan med gräddfil.

Skriv ut
Vego enchiladas

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
förp majskorn (à 340 g)
390 g
pastasås (tomat & chili)
390 g
pastasås (tomat & basilika)
150 g
riven ost
8
vetetortilla (medium)
2 dl
gräddfil

Att ha hemma

1/2 msk
olja
1 tsk
spiskummin

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåserna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Mikaela

12/21/2020

Superbra, enkelt recept som funkar både till vardag och som bjudrätt. Jag föredrar dock att krydda röran betydligt mer!

Lotten

12/10/2020

Oväntat gott och lättlagat!

Camilla

11/21/2020

Älskar den här rätten! Byter dock ut pastasåsen mot smaksatta finkrossade tomater

Näringsvärde per portion

Energi 3028 KJ / 724 kCal
Fett 26 g
Salt 5 g
Kolhydrater 84 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept