Enchiladas med majs- och avokadosalsa

14
2
Enchiladas med majs- och avokadosalsa

Smarriga ugnsbakade enchiladas som tar fasta på många fantastiska smaker ur texmexköket. Färsen blandas ihop med bönor och rödlök, och det hela serveras med en salsavariant av guacamole med majs och lime i. Självklart med en klick gräddfil till!

Enchiladas med majs- och avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner
8 tortillabröd
500 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost

Färssås

1/2 rödlök
1 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
1 påse enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt och svartpeppar

Majs- och avokadosalsa

2 avokado
1/2 rödlök
340 g majskorn
1 lime
1/2 msk olivolja
3 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Ingen ugn? Servera färsen, såsen, salsan, gräddfilen och riven ost till bröden som de är. Värm då tomatsåsen i en kastrull.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Helen

2020-10-16

Jättegott och enkelt 👍🏻

Karin

2020-06-21

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 4162 KJ / 997 kCal
Fett 431 g
Kolhydrater 896 g
Protein 534 g
Läs mer om näringsvärden