Enchiladas med majs- och avokadosalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enchiladas med majs- och avokadosalsa

Smarriga ugnsbakade enchiladas som tar fasta på många fantastiska smaker ur texmexköket. Färsen blandas ihop med bönor och rödlök, och det hela serveras med en salsavariant av guacamole med majs och lime i. Självklart med en klick gräddfil till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs den i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  5. Täck med pastasås och toppa med ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
  7. Salsa: Dela, gröp ur och tärna avokadon. Skala och finhacka löken. Blanda avokado och lök med avrunnen majs, pressad lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera den gratinerade enchiladan med salsan och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Ingen ugn? Servera färsen, såsen, salsan, gräddfilen och riven ost till bröden som de är. Värm då tomatsåsen i en kastrull.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 tortillabröd
  • 500 g pastasås med vitlök
  • 1 1/2 dl riven ost
Färssås
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 påse enchilada kryddmix
  • 3 msk tomatpuré
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Majs- och avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 340 g majskorn
  • 1 lime
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4162 kJ / 997 kCal