Enchiladas med majs- och avokadosalsa

Smarriga ugnsbakade enchiladas som tar fasta på många fantastiska smaker ur texmexköket. Färsen blandas ihop med bönor och rödlök, och det hela serveras med en salsavariant av guacamole med majs och lime i. Självklart med en klick gräddfil till!

Ingredienser
4 portioner
8 tortillabröd
500 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost
Färssås
1/2 rödlök
1 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
1 påse enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt och svartpeppar
Majs- och avokadosalsa
2 avokado
1/2 rödlök
340 g majskorn
1 lime
1/2 msk olivolja
3 dl gräddfil
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Ingen ugn? Servera färsen, såsen, salsan, gräddfilen och riven ost till bröden som de är. Värm då tomatsåsen i en kastrull.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4162 KJ / 997 kCal
Fett43.1 g
Kolhydrater89.6 g
Protein53.4 g
Kommentarer
Jättegott och enkelt 👍🏻
Helen
2020-10-16Jättegott!
Karin
2020-06-21