Vego currygryta med halloumi
Laga en värmande, kryddig, lakto-vegetarisk currygryta. Prova vårt recept med kokosmjölk, kikärtor, majs, halloumi och zucchini och mängder av goda kryddor. Servera denna halloumigryta med ris och middagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port havreris eller ris
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 limeblad
1 zucchini (à ca 400 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl majskorn
1 msk finriven ingefära
200 g halloumi eller grillost
2 msk rapsolja
Till servering
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3547 KJ / 848 kCal
Fett51 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod, men dubbla kryddan!
Julia
2024-10-03Behövs lite mer kryddor men annars gott! Undrar om den går bra att frysa in?
Lina
2024-08-28Hej Lina! Ja, den går bra att frysa. Den kan spricka lite av kokosmjölken men det brukar lösa sig när man värmen och rör runt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-28Riktigt gott! Hade inte limeblad, så tog lite pressad citron. Havreris istället för traditionellt ris är både bättre för klimatet och mer näringsrikt. Det här gör vi igen!
Lina
2024-02-24