Vego currygryta med halloumi

188
51
Vego currygryta med halloumi

Laga en värmande, kryddig, lakto-vegetarisk currygryta. Prova vårt recept med kokosmjölk, kikärtor, majs, halloumi och zucchini och mängder av goda kryddor. Servera denna halloumigryta med ris och middagen är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Vego currygryta med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port havreris eller ris
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 limeblad
1 zucchini (à ca 400 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl majskorn
1 msk finriven ingefära
200 g halloumi eller grillost
2 msk rapsolja

Till servering

färsk koriander
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

188

Kommentarer

Christina

2022-05-24

Skärp er med era recept! Äckligt!

Peder

2022-05-14

Men om sagt inget extra vatten. Tog 4 vitlöksklyftor 3tsk grönsaksfond och 2tsk rostad charlottenlöksfond för att lökarna vi hittade var så små. Samt 4tsk hot curry. Blev superduper 🌶️

Alizz

2022-05-09

Önskar jag läst kommentarerna innan jag började. Skippa/minska på vattnet + öka kryddningen så blir det kanon.

Näringsvärde per portion

Energi 3547 KJ / 848 kCal
Fett 51 g
Salt 4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden