Röd grönsakscurry med silkestofu
Denna röda grönsakscurry är en vegogryta fullpackad med färska grönsaker och mustiga thailändska smaker av röd currypasta, limeblad och kokosmjölk. Toppa grytan med tofu och servera med ris och koriander. Mums!
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
2 gula lökar
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk röd currypasta
3 msk olja
3 limeblad
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk strösocker
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
ca 300 g färsk vitkål
250 g färsk grön sparris
60 g skuren grönkål
1/2 lime
salt
1 förp silkestofu eller tofu (à ca 350 g)
Till severing
limeklyftor
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3344 KJ / 800 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej :) min sambo tyckte det inte tillförde så mycket med lime, så den kan man ju hoppa om man vill. Jag hade inga limeblad heller, för de fanns inte i pyttelilla närbutiken :p
Emilia
2024-12-05Supergott! Jag använde Bong Touch of Taste Asian Fond istället för grönsaksbuljong, passade perfekt med de asiatiska smakerna. :-)
Naima
2021-06-01Nej du det där vill man aldrig äta igen.
Jonathan
2021-02-25