UNDER 30 MIN | Medel

Grillad ost

Användningsområdet för grillad ost kan man variera helt efter tycke och smak. Den är god som ett tillbehör på grilltallriken men kan även ersätta kött, fisk och fågel när man är ute efter ett vegetariskt alternativ. Lägg även gärna några bitar i salladen för härlig sälta och konsistens.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär osten i skivor och pensa dem med oljan.
  2. Grilla dem mot grillgallret på båda sidorna tills de får fin färg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grillost mot laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grillost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g grillost
  • 2 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1490 kJ / 356 kCal