Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry
Ont om tid? Den här goda rätten får du till på en kvart! Fräs salladslök, vitlök, curry och mandel i olja. Tillsätt blomkålsris. Vänd ner färsk spenat, smaksätt sedan med salt och peppar. Maten är klar!
Ingredienser
2 portioner
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
50 g mandelspån
1 msk olja
250 g blomkålsris
65 g babyspenat
salt och svartpeppar
Till servering
skalade räkor
mango chutney blandad med matyoghurt
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Blanda matlagningsyoghurt med mangochutney efter smak och vips har du en smakrik sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1614 KJ / 385 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein25 g
Kommentar
Det var gott med lite mer curry och salt i riset. Jag hade den heta mango chutneyn med yoghurt. Supergott!
Annelie
2021-02-02