Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
1
Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry

Ont om tid? Den här goda rätten får du till på en kvart! Fräs salladslök, vitlök, curry och mandel i olja. Tillsätt blomkålsris. Vänd ner färsk spenat, smaksätt sedan med salt och peppar. Maten är klar!

Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry

Ingredienser

2 portioner
4   salladslökar
1   vitlöksklyfta
2 tsk  curry
50 g  mandelspån
1 msk  olja
250 g  blomkålsris
65 g  babyspenat
salt och svartpeppar

Till servering

skalade räkor
mango chutney blandad med matyoghurt

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Blanda matlagningsyoghurt med mangochutney efter smak och vips har du en smakrik sås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Det var gott med lite mer curry och salt i riset. Jag hade den heta mango chutneyn med yoghurt. Supergott!

Annelie

2021-02-02

Näringsvärde per portion

Energi1614 KJ / 385 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsbolognese med mandel
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Currystekt blomkål med mandel
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålsbolognese med mozzarellasallad
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med pizzabulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga