Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry

Ont om tid? Den här goda rätten får du till på en kvart! Fräs salladslök, vitlök, curry och mandel i olja. Tillsätt blomkålsris. Vänd ner färsk spenat, smaksätt sedan med salt och peppar. Maten är klar!

Ingredienser
2 portioner
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
50 g mandelspån
1 msk olja
250 g blomkålsris
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
Till servering
skalade räkor
mango chutney blandad med matyoghurt
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1614 KJ / 385 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein25 g
Kommentar
Det var gott med lite mer curry och salt i riset. Jag hade den heta mango chutneyn med yoghurt. Supergott!
Annelie
2021-02-02