UNDER 15 MIN | Enkel

Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry

Ont om tid? Den här goda rätten får du till på en kvart! Fräs salladslök, vitlök, curry och mandel i olja. Tillsätt blomkålsris. Vänd ner färsk spenat, smaksätt sedan med salt och peppar. Maten är klar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlöken.
  2. Fräs salladslöken, vitlöken, curryn och mandeln i oljan i en stekpanna. Tillsätt blomkålsriset och stek ca 1 minut på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera blomkålsriset med räkor och mangochutneyyoghurt.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blanda matlagningsyoghurt med mangochutney efter smak och vips har du en smakrik sås.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk olja
  • 250 g blomkålsris
  • 65 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • skalade räkor
  • mango chutney blandad med matyoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1614 kJ / 385 kCal