Vego bollo med majs
Enkelt och snabbt lagar du en god och proteinrik vego bolognese med majs och färs gjord av ärtor. Smaksättningen fixas med crème fraiche smaksatt med paprika och chili samt sälta från soja. Blanda bolognesen med god pasta och allt är klart att servera. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
340 g majskorn
1 förp fryst vegofärs à 350 g (gärna pease, ärtprotein)
1 förp körsbärstomater (à 400 g)
2 dl crème fraiche paprika & chili
4 port pasta (gärna bucati)
Att ha hemma
1 msk olivolja
1 dl vatten
1 msk japansk soja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott o enkelt. Snabbt o göra
Tony
2024-11-16Så gott! Och så enkelt! Har väl aldrig lagat så mycket mat,det skötte numera exfrun,men med icas recept 15 min i köket,tycker jag det faktiskt är riktigt roligt,och gott blir det!!
Stefan
2019-01-29Hej Stefan! Vad roligt att höra! Fortsatt lycka till med matlagningen! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-29