Vego bollo med majs

7
1 Klimatsmart
Vego bollo med majs

Enkelt och snabbt lagar du en god och proteinrik vego bolognese med majs och färs gjord av ärtor. Smaksättningen fixas med crème fraiche smaksatt med paprika och chili samt sälta från soja. Blanda bolognesen med god pasta och allt är klart att servera. Smaklig måltid!

Skriv ut
Vego bollo med majs

Ingredienser

4 portioner
340 g
majskorn
1
förp fryst vegofärs à 350 g (gärna pease, ärtprotein)
1
förp körsbärstomater (à 400 g)
2 dl
crème fraiche paprika & chili
4
port pasta (gärna bucati)

Att ha hemma

1 msk
olivolja
1 dl
vatten
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri vegofärs och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med paprikapulver och chilipeppar.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Stefan

1/29/2019

Så gott! Och så enkelt! Har väl aldrig lagat så mycket mat,det skötte numera exfrun,men med icas recept 15 min i köket,tycker jag det faktiskt är riktigt roligt,och gott blir det!!

Redaktionen ICAse

1/29/2019

Hej Stefan! Vad roligt att höra! Fortsatt lycka till med matlagningen! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 670 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 70 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept