Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

18
7
Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

I denna bolognese används blomkålsris som proteinspelare. Vi har även tillsatt hackad mandel och rivna morötter, dels för smak, men även konsistens! Såsen serveras över en bädd av bönpasta, och toppas med pepprig ruccola och mild mozzarellaost. Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
500 g
blomkålsris
2 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1
vitlöksklyfta
2 tsk
oregano
2
förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk
japansk soja
2 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
4
port bönpasta fettucine
2
morötter
50 g
hackad mandel
-
salt
-
peppar
2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Servera gärna lite riven parmesanost till.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Malin

2020-10-22

Fräsch och god! Funkade fint även i matlådan.

Magda

2019-03-28

Känns som den här vecka var helt värdelös. Först soppan och sedan den här. Smakar ingenting

Segen

2019-03-28

Det var smaklös

Näringsvärde per portion

Energi 3139 KJ / 748 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 37 g
Protein 64 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept