Veggochili med falafel och yoghurt
Grönsaksrik veggochili med falafel och yoghurt är en chiligryta med många starka smaker. Smarrig och nyttig lunch som smakar bäst tillsammans med ditt favoritbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
250 g rotselleri
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 1/2 msk olivolja
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 lagerblad
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
1 förp färdig bönmix/ salsa (à 380 g)
2 msk ketchup + ev tabasco med chipotle
4/5 tsk salt
1 paket fryst falafel (à 300 g)
2 dl matyoghurt (10%)
limeklyftor och koriander till garnering
Till servering
fullkornsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 472 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och riktigt gott! Värmer en vinterfrusen kropp alldeles utmärkt.
Jeanette
2023-11-27Jättetråkig och blev väldigt lite mat.
Magdalena
2022-12-02Verkligen jättegod! Passar bra att skiva och steka en kryddig korv som tillbehör, för dom som vill ha ett icke-vegan alternativ.
Dennis
2012-12-30