Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blomkål polonaise

Blomkål polonaise är ett fräscht, gott och snabblagat tillbehör. Mjuk blomkål blandas ihop med hackat fullkornsbröd, ägg och paprika och kryddas sedan med färska örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Grovhacka dem. Skär brödet i ungefär lika stora bitar som ägghacket. Hacka paprikan i tärningar av samma storlek.
  2. Koka blomkålen ätmjuk i lättsaltat vatten, utan att den faller sönder. Låt ånga av.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och vänta tills det är ljust nötbrunt. Lägg i bröd, ägg och paprika och låt det svänga runt i stekpannan utan att bli för sönderblandat.
  4. Häll det varma hacket över den fortfarande varma blomkålen. Strö på kryddgrönt, avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd i stället för fullkornsbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 blomkålshuvuden
  • 4 ägg
  • 4 skivor grovt fullkornsbröd
  • 1 röd paprika
  • smör
  • färska örter t ex oregano eller koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer