Dubbla mackor med fetafyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Dubbla mackor med fetafyllning

Smörgåsar med en härlig fyllning av fetaost och rädisor. Dessa dubbla mackor med fetaostfyllning är fräscha och matiga. Passar perfekt när man har ont om tid eller bara vill äta en nyttig smörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fetaosten i små tärningar. Skölj och skiva rädisorna. Blanda vinäger, olja, svartpeppar, pressad vitlök och hackad persilja i en skål. Rör försiktigt ner fetaost och rädisor i dressingen. Skölj salladsbladen och lägg dem på underdelen av fullkornsbröden.
  2. Fördela fetaostblandningen på salladen och lägg på överdelen av bröden. Skär bröden i halvor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g fetaost
  • 10 rädisor
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 blad grönsallad
  • 4 runda, mjuka, dubbla fullkornsbröd
Lägg till i inköpslistan