Veggo lasagne

En vegetarisk variant på lasagne där du byter ut köttet mot en fyllig tomatsås och varvar med en mumsig crème fraichesås med zucchini. Efter att smakerna får berikas i ugnen blir lasagnen suveränt god.

Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
Tomatsås
1 schalottenlök eller gul lök (1 scharlottenlök motsvarar 1 gul lök)
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
salt
peppar
Crème fraiche sås
1 zucchini (à ca 300 g)
4 dl lätt crème fraiche
1 dl riven parmesan eller annan lagard hårdost
Till servering
blandsallad
rucola
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1268 KJ / 303 kCal
Fett15 g
Salt0.9 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det ingen som provsmakar maten innan det publiceras? Salt i tomatsåsen och goda kryddor behövs. Koka zucchinin mer och inte då grova bitar. Och mer parmesan. Sen kan det bli bra. Mia
Marie-louise
2025-05-19Hej Marie-Louise! Jodå alla våra recept provlagas. Här har det nog tappats bort salt och peppar på vägen, tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi har uppdaterat receptet och även lagt till tips på ytterligare smaksättning. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-05-21God, piffade upp såsen med lite vegeta/buljongpulver.
Maria
2024-10-25Men man kör zucchinin samt lägger till rovna morötter i tomatsåsen så blire så himlans gott 😃
Emma
2024-08-15