Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
Ja, här talar receptnamnet för sig självt! Rotfrukterna rostas i ugn, för att den perfekta sötman ska komma fram, och de passar underbart ihop med salladen gjord på quinoa, persilja, citron och olja. En klick hummus vid sidan av tillför krämighet till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor (à ca 140 g)
3 morötter
150 g rotselleri
1/2 dl rapsolja
salt
peppar
2 rödlökar
1/2 dl pumpakärnor
3 dl okokt röd quinoa eller quinoa-mix
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
65 g babyspenat
175 g hummus (gärna på gul- och höstärta)
För alla
Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Finns numera i mina gillade recept! Rostad rotselleri är ny favorit hos mig. Persiljeoljan var verkligen pricken över I:t!
Solveig
2024-02-18Återkommande favorit!
Angelica
2023-07-06Gott, fräscht och enkelt att göra. Kommer definitiv att lagas igen
Anna
2021-10-28