UNDER 45 MIN | Medel

Quinoa med rostade rotfrukter och hummus

Ja, här talar receptnamnet för sig självt! Rotfrukterna rostas i ugn, för att den perfekt sötman ska komma fram, och de passar underbart ihop med salladen gjord på quinoa, persilja, citron och olja. En klick hummus vid sidan av tillför krämighet till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tvätta och skär palsternackor, morötter och rotselleri i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Blanda rotfrukterna och löken på en ugnsplåt med hälften av oljan. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över pumpakärnorna de sista 5 minuterna.
  4. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Pressa vitlöken i resten av oljan. Hacka och blanda ner persiljan, krydda med salt och peppar. Riv yttersta delen citronskalet och pressa saften ur citronen och blanda med oljan.
  6. Blanda quinoan med rotfrukterna, löken, persiljeoljan och spenaten. 
  7. Servera quinoan med hummusen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 palsternackor (à ca 140 g)
  • 3 morot
  • 150 g rotselleri
  • 2 röda lökar
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3 dl okokt quinoa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 g färsk persilja
  • 1 citron
  • 65 g babyspenat
  • 200 g hummus

Näringsvärde
Per portion

Energi 2454 kJ / 587 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept