Vegetariska vårrullar med sojamajonnäs
Lite som på restaurang! Krispiga vegetariska vårrullar får tillagas i ugnen medan riset kokar. En fantastiskt smakrik dippsås sätter pricken över i:et med sina inslag från lime och soja. Låt sedan maten tysta mun…
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp vegetariska vårrullar (à 600 g)
4 port ris eller annat gryn
250 g morötter
1 lime
100 g ärtskott
Sojamajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3341 KJ / 805 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater88 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Jenny
2022-12-01Middag för 4 innehållande 6 st vårrullar. Hur tänkte man där?
Ulrika
2022-12-01Jättegott! :)
Emma
2022-11-28