Färska vårrullar med sojamajonnäs
Man kan säga att detta är en fräschare variant på tacos. Färska grönsaker läggs i rispapper, som sedan viks ihop och doppas i dressing och en sojamajo. Godare än så blir det inte!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Dressing
1 lime
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
1/2 msk sesamfrön
1 msk olja
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja
Vårrullar
380 g silkestofu
1/2 gurka
ca 200 g rödkål
2 avokador
4 salladslökar
1 förp koriander (à 20 g)
12 ark rispapper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3075 KJ / 733 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater83 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet är jätte gott och skipa inte mayones, den hjälper att lyfta fram smaken. Rispaper är jätte kladdig, försiktigt då kan det gå sönder lätt. Testade rullarna både varma som kalla och varma gillade jag mest!
Briggitte
2023-12-13Rispapper och tofu var inte vår grej. Resten var gott.
Ann-christin
2022-08-16Vi hade varken rödkål eller salladslök så vi använde isbergssallad och rödlök istället. Det gick lika bra och det blev väldigt gott!
Erika
2022-01-16