Färska vårrullar med sojamajonnäs

13
9 Klimatsmart
Färska vårrullar med sojamajonnäs

Man kan säga att detta är en fräschare variant på tacos. Färska grönsaker läggs i rispapper, som sedan viks ihop och doppas i dressing och en sojamajo. Godare än så blir det inte!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Färska vårrullar med sojamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)

Dressing

1 lime
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
1/2 msk sesamfrön
1 msk olja

Sojamajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja

Vårrullar

380 g silkestofu
1/2 gurka
ca 200 g rödkål
2 avokador
4 salladslökar
1 förp koriander (à 20 g)
12 ark rispapper

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite extra sesamfrön på rullarna.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ann-christin

2022-08-16

Rispapper och tofu var inte vår grej. Resten var gott.

Erika

2022-01-16

Vi hade varken rödkål eller salladslök så vi använde isbergssallad och rödlök istället. Det gick lika bra och det blev väldigt gott!

Magdalena

2022-01-13

Att skära silkestofu i stavar är ungefär lika görbart som att hyvla filmjölk. God smak, men hade funkat bättre med en fast tofu.

Näringsvärde per portion

Energi 3075 KJ / 733 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 83 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden