Färska vårrullar med sojamajonnäs

Man kan säga att detta är en fräschare variant på tacos. Färska grönsaker läggs i rispapper, som sedan viks ihop och doppas i dressing och en sojamajo. Godare än så blir det inte!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Dressing
1 lime
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
1/2 msk sesamfrön
1 msk olja
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja
Vårrullar
380 g silkestofu
1/2 gurka
ca 200 g rödkål
2 avokador
4 salladslökar
1 förp koriander (à 20 g)
12 ark rispapper
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Strö gärna lite extra sesamfrön på rullarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3075 KJ / 733 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater83 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rispapper och tofu var inte vår grej. Resten var gott.
Ann-christin
2022-08-16Vi hade varken rödkål eller salladslök så vi använde isbergssallad och rödlök istället. Det gick lika bra och det blev väldigt gott!
Erika
2022-01-16Att skära silkestofu i stavar är ungefär lika görbart som att hyvla filmjölk. God smak, men hade funkat bättre med en fast tofu.
Magdalena
2022-01-13