Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Vegetariska vårrullar med limedipp

Lite som på restaurang! Krispiga vegetariska vårrullar får tillagas i ugnen medan riset kokar. En fantastiskt smakrik dippsås sätter pricken över i:et med sina inslag från lime och soja. Låt sedan maten tysta mun…

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisning på förpackningen till vårrullarna.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm vårrullarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Pressa limen och blanda juicen med soja och sirap.
  5. Skala och riv eller hyvla morötterna. 
  6. Servera vårrullarna med ris, dipp, morötter och ärtskott.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegetariska vårrullar (à 400 g)
  • 1 lime
  • 3 morötter
  • 100 g ärtskott
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk ljus eller mörk sirap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3231 kJ / 773 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer