UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Köttfärssås med paprika

Om du vill addera något extra till din köttfärssås skulle vi rekommendera paprika! Det krispiga bryter av fint mot såsen som smaksatts med vitlök, oregano och japansk soja. Till detta äter du givetvis pasta, och här gärna tagliatelle.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.
  3. Rör i pastasås, soja och vatten. Låt koka några minuter.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  5. Servera pastan med köttfärssås och paprika.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Krydda färsen med lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 500 g blandfärs
  • 390 g pastasås vitlök
  • 2 gröna paprikor
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 2437 kJ / 583 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept