Torsk med dillmajonnäs och haricots verts
I denna fiskrätt hittar vi klassiska smaker där torsk får sällskap av en sås med majonnäs smaksatt med dill. Potatisen och bönorna kan du koka i samma kastrull så sparar du lite disk. Torsken steks i smör i en stekpanna och serveras nystekt, då är den som allra godast.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 port torskfilé
2 msk hackad dill
2 dl majonnäs
150 g haricots verts (bönor)
Att ha hemma
2 tsk olja
1/2 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 688 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer