Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Torsk med dillmajonnäs och haricots verts

I denna fiskrätt hittar vi klassiska smaker där torsk får sällskap av en sås med majonnäs smaksatt med dill. Potatisen och bönorna kan du koka i samma kastrull så sparar du lite disk. Torsken steks i smör i en stekpanna och serveras nystekt, då är den som allra godast.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka potatisen i en stor kastrull så att även bönorna får plats. Koka med bönorna ca 4 minuter i slutet av koktiden.
  3. Hacka dillen och blanda med majonnäsen.
  4. Stek sedan torsken i smöret i stekpannan, krydda med salt och peppar. Servera med dillmajonnäsen, potatis och bönor.

För alla

Kontroller noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 port torskfilé
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl majonnäs
  • 150 g haricots verts
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • 1/2 msk smör
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2886 kJ / 688 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer