Torsk med dillmajonnäs och haricots verts

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Torsk med dillmajonnäs och haricots verts

I denna fiskrätt hittar vi klassiska smaker där torsk får sällskap av en sås med majonnäs smaksatt med dill. Potatisen och bönorna kan du koka i samma kastrull så sparar du lite disk. Torsken steks i smör i en stekpanna och serveras nystekt, då är den som allra godast.

Torsk med dillmajonnäs och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
4   port torskfilé
2 msk  hackad dill
2 dl  majonnäs
150 g  haricots verts (bönor)

Att ha hemma

2 tsk  olja
1/2 msk  smör
salt
peppar

För alla

Kontroller noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2886 KJ / 688 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsksallad med apelsinsmak (Remjón)
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk i senapssås med pressad potatis
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med bönor
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med kaprisstekta haricots verts och ruccolacrème
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga