Vitkålsslaw med blodgrape

29
1
Vitkålsslaw med blodgrape

Fräsch tillbehörssallad med asiatisk flirt i smakerna, mycket krisp och en fin balans mellan sött och syrligt. Lägg till stekt lax och du får en matig och nyttig huvudrätt att njuta av. Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för ännu mer smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Vitkålsslaw med blodgrape

Ingredienser

4 portioner
2 msk
neutral olja
1 msk
sesamolja
2 tsk
risvinäger
2 tsk
flytande honung
1
urkärnad finhackad röd chili
2 krm
salt
200 g
vitkål
2
morötter
1
blodgrape
1 dl
hackad koriander

Till servering

1 dl
pumpakärnor
4 msk
rostad lök

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Kurt

2016-03-16

Salladen smakade utmärkt. Jag kommer att göra den igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1175 KJ / 281 kCal
Fett 21 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 15 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept