Vitkålsslaw med blodgrape
Fräsch tillbehörssallad med asiatisk flirt i smakerna, mycket krisp och en fin balans mellan sött och syrligt. Lägg till stekt lax och du får en matig och nyttig huvudrätt att njuta av. Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för ännu mer smak.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 msk neutral olja
1 msk sesamolja
2 tsk risvinäger
2 tsk flytande honung
1 urkärnad finhackad röd chili
2 krm salt
200 g vitkål
2 morötter
1 blodgrape
1 dl hackad koriander
Till servering
1 dl pumpakärnor
4 msk rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater15 g
Protein6 g
Kommentar
Salladen smakade utmärkt. Jag kommer att göra den igen.
Kurt
2016-03-16