Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitkålsslaw med blodgrape

Fräsch tillbehörssallad med asiatisk flirt i smakerna, mycket krisp och en fin balans mellan sött och syrligt. Lägg till stekt lax och du får en matig och nyttig huvudrätt att njuta av. Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för ännu mer smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop oljorna med risvinäger, honung, chili och salt.
  2. Strimla vitkålen tunt. Skala och riv morötterna grovt. Skär bort skalet på blodgrapen med en kniv och skär ut hinnfria filéer av köttet. 
  3. Blanda kål, morötter, blodgrape och koriander med dressingen. Lägg upp på ett fat.
  4. Till servering: Strö över pumpakärnor och rostad lök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 urkärnad finhackad röd chili
  • 2 krm salt
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 blodgrape
  • 1 dl hackad koriander
Till servering
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1175 kJ / 281 kCal