Färska vårrullar
Snygga vårrullar fyllda med smaskiga ingredienser kommer fort att uppskattas av dina gäster. Du fyller rispapper med bland annat champinjoner, vitkål och glasnudlar och serverar dem efter tillagningen med en salig sweet chilisås för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
8 portioner
2 schalottenlökar
100 g champinjoner
100 g vitkål
60 g färsk ingefära
200 g färska böngroddar
2 msk rapsolja
1/2 paket glasnudlar (à 100 g)
125 g salladslök
1 morot
1/2 msk socker
3 msk soja (gärna ljus sort)
1 paket rispapper (21 cm i diameter)
sweet chilisås till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi900 KJ / 215 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein3 g
Kommentarer
Tog verkligen inte bara 30 minuter! Men gott var det.
Veronica
2020-06-06Hej Veronica! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat tiden i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-08Vill tipsa om hanteringen av rispapperet som var för mig mycket svårt. Jag lade helt enkelt rispapperet på fuktig handduk och penslade med kokhett vatten. Mycket smidigare.
Britt
2017-02-17Väldigt gott och enkelt att göra när man fått in snittsen på det! <a href="http://bokii.se">bokii.se</a>
Mattias
2014-05-08