Färska vårrullar

50
4
Färska vårrullar

Snygga vårrullar fyllda med smaskiga ingredienser kommer fort att uppskattas av dina gäster. Du fyller rispapper med bland annat champinjoner, vitkål och glasnudlar och serverar dem efter tillagningen med en salig sweet chilisås för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Färska vårrullar

Ingredienser

8 portioner
2 schalottenlökar
100 g champinjoner
100 g vitkål
60 g färsk ingefära
200 g färska böngroddar
2 msk rapsolja
1/2 paket glasnudlar (à 100 g)
125 g salladslök
1 morot
1/2 msk socker
3 msk soja (gärna ljus sort)
1 paket rispapper (21 cm i diameter)
sweet chilisås till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera alltid innehållet i färdiga produkter.

Gör så här

Tips

Rätten passar bra till buffébordet och antal portioner är beräknade därefter. Hittar du inte rispapper så servera fyllningen som en sallad i stället. Dubblera mängden glasnudlar och klipp färsk koriander över vid serveringen. Bjud sweet chilisåsen till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Veronica

2020-06-06

Tog verkligen inte bara 30 minuter! Men gott var det.

Redaktionen ICAse

2020-06-08

Hej Veronica! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat tiden i receptet. Hälsningar Ulrika

Britt

2017-02-17

Vill tipsa om hanteringen av rispapperet som var för mig mycket svårt. Jag lade helt enkelt rispapperet på fuktig handduk och penslade med kokhett vatten. Mycket smidigare.

Mattias

2014-05-08

Väldigt gott och enkelt att göra när man fått in snittsen på det! <a href="http://bokii.se">bokii.se</a>

Näringsvärde per portion

Energi 900 KJ / 215 kCal
Fett 4 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden