Syltad kål

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Syltad kål

Du förbereder snabbt det här delikata tillbehöret som passar utmärkt till steken eller på buffébordet. De krispiga vitkålsbladen sveps in i ättiksprit, socker och persilja och resultatet blir supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Syltad kål

Ingredienser

6 portioner
1/4 vitkål (0,25 vitkål = ca 400 g)
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1/2 kruka hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Har du färsk vitkål (nyskördad) behöver den inte förkokas. Bör ligga till sig någon dag, men funkar så fort den svalnat och blivit kylskåpskall - 6 timmar? Den håller som picklad rödlök. Både socker och ättika i lagen - ett par veckor. Titta, lukta, smaka.

Anders

2022-05-28

Hur länge behöver den lagras innan man kan börja äta?

Paula andrea

2022-05-26

Hållbarhet på detta recept?

Lars

2022-03-08

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Husets snabba kålsoppa
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga