Syltad kål

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Syltad kål

Du förbereder snabbt det här delikata tillbehöret som passar utmärkt till steken eller på buffébordet. De krispiga vitkålsbladen sveps in i ättiksprit, socker och persilja och resultatet blir supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Syltad kål

Ingredienser

6 portioner
1/4   vitkål (0,25 vitkål = ca 400 g)
1 1/2 dl  ättiksprit (12 %)
2 dl  socker
3 dl  vatten
1/2   kruka hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Har du färsk vitkål (nyskördad) behöver den inte förkokas. Bör ligga till sig någon dag, men funkar så fort den svalnat och blivit kylskåpskall - 6 timmar? Den håller som picklad rödlök. Både socker och ättika i lagen - ett par veckor. Titta, lukta, smaka.

Anders

2022-05-28

Hur länge behöver den lagras innan man kan börja äta?

Paula andrea

2022-05-26

Hållbarhet på detta recept?

Lars

2022-03-08

Testa liknande recept

Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad chilikål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga