Syltad kål

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Syltad kål

Du förbereder snabbt det här delikata tillbehöret som passar utmärkt till steken eller på buffébordet. De krispiga vitkålsbladen sveps in i ättiksprit, socker och persilja och resultatet blir supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Syltad kål

Ingredienser

6 portioner
1/4 vitkål (0,25 vitkål = ca 400 g)
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1/2 kruka hackad persilja

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Har du färsk vitkål (nyskördad) behöver den inte förkokas. Bör ligga till sig någon dag, men funkar så fort den svalnat och blivit kylskåpskall - 6 timmar? Den håller som picklad rödlök. Både socker och ättika i lagen - ett par veckor. Titta, lukta, smaka.

Anders

2022-05-28

Hur länge behöver den lagras innan man kan börja äta?

Paula andrea

2022-05-26

Hållbarhet på detta recept?

Lars

2022-03-08

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brunkål
Betyg 4.3 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helenas brunkål
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Husets snabba kålsoppa
Betyg 2.6 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad