Syltad kål
Du förbereder snabbt det här delikata tillbehöret som passar utmärkt till steken eller på buffébordet. De krispiga vitkålsbladen sveps in i ättiksprit, socker och persilja och resultatet blir supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
6 portioner
1/4 vitkål (0,25 vitkål = ca 400 g)
1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1/2 kruka hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har du färsk vitkål (nyskördad) behöver den inte förkokas. Bör ligga till sig någon dag, men funkar så fort den svalnat och blivit kylskåpskall - 6 timmar? Den håller som picklad rödlök. Både socker och ättika i lagen - ett par veckor. Titta, lukta, smaka.
Anders
2022-05-28Hur länge behöver den lagras innan man kan börja äta?
Paula andrea
2022-05-26Hållbarhet på detta recept?
Lars
2022-03-08