Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Syltad kål

Du förbereder snabbt det här delikata tillbehöret som passar utmärkt till steken eller på buffébordet. De krispiga vitkålsbladen sveps in i ättiksprit, socker och persilja och resultatet blir supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär vitkål i mindre bitar. Koka kålen ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl kålen i kallt vatten.
  2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Häll den varma lagen över kålen. Kan förberedas hit. Vid serveringen, blanda ner persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/4 vitkål (0,25 vitkål = ca 400 g)
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1/2 kruka hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?