Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti bolognese med rosmarin

Detta är ett recept på klassisk och lättlagad spaghetti bolognese, smaksatt med vitlök, cayennepeppar och rosmarin. Bolognesen smakar fantastiskt gott och rätten går dessutom mycket snabbt att tillaga, vilket gör den till en suverän vardagsmiddag för hela familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en kastrull.
  2. Skala och finriv morötterna. Blanda ner dem i kastrullen tillsammans med tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera den nykokta pastan med köttfärssåsen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 morötter
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk rosmarin
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2335 kJ / 559 kCal