Kvällens middag bjuder på en mustig och underbart väldoftande vegobolognese. Blomkålsris, paprikapulver, valnötter, och soja rostas i ugnen tills smakerna har gift sig. Låt sedan allt puttra ihop med den ljuvliga tomatsåsen och servera med nykokt spaghetti och en fräsch mozzarellasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god och lättlagad pastasås. Dessutom nyttig och mättande. Funkade bra med fruset blomkålsris.
Lotta
2021-07-12Gott och lättlagat!
Gabriella
2017-04-04