Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

39
2
Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

Kvällens middag bjuder på en mustig och underbart väldoftande vegobolognese. Blomkålsris, paprikapulver, valnötter, och soja rostas i ugnen tills smakerna har gift sig. Låt sedan allt puttra ihop med den ljuvliga tomatsåsen och servera med nykokt spaghetti och en fräsch mozzarellasallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner

Bolognese

50 g valnötter
2 förp blomkålsris (à 250 g)
1 msk olja (till steg 3)
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
1 rödlök
1/2 msk olja (till steg 4)
2 msk tomatpuré
2 förp hela tomater (à 400 g)
1 tsk timjan
4 port spaghetti

Sallad

125 g mozzarella
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Lotta

2021-07-12

Mycket god och lättlagad pastasås. Dessutom nyttig och mättande. Funkade bra med fruset blomkålsris.

Gabriella

2017-04-04

Gott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2662 KJ / 636 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden