Blomkålsbolognese med mozzarellasallad
Kvällens middag bjuder på en mustig och underbart väldoftande vegobolognese. Blomkålsris, paprikapulver, valnötter, och soja rostas i ugnen tills smakerna har gift sig. Låt sedan allt puttra ihop med den ljuvliga tomatsåsen och servera med nykokt spaghetti och en fräsch mozzarellasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024
Ingredienser
4 portioner
Bolognese
50 g valnötter
1 förp fryst blomkålsris (à 500 g)
1 msk olja (till steg 3)
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 msk olja (till steg 4)
2 msk tomatpuré
2 förp hela tomater (à 400 g)
1 tsk timjan
4 port spaghetti
Sallad
125 g mozzarella
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 636 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!
Maria
2024-04-16En mycket god rätt med härliga smaker. Kommer göra denna rätt fler gånger. Mättande.
Mattias
2024-04-08Mycket god och lättlagad pastasås. Dessutom nyttig och mättande. Funkade bra med fruset blomkålsris.
Lotta
2021-07-12