Linslasagne med zucchinisallad

5
0 Klimatsmart
Linslasagne med zucchinisallad

En linslasagne på gröna linser som äts tillsammans med en zucchinisallad passar lika bra en vardag som till söndagsmiddagen. Zucchinin smaksätts med bland annat citron, persilja samt dijonsenap och är ett utmärkt komplement till lasagnen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Linslasagne med zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta gröna linser (à 380 g)
2
förp pastasås med sojaprotein (à 390 g)
12
lasagneplattor
2
förp sojabaserad crème fraiche med chili & paprika (à 2 dl)

Zucchinisallad

1
förp grillad strimlad paprika (à 200 g)
1 msk
olja (från den grillade paprikan)
1/2
citron
1/2 msk
dijonsenap
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri lasagnepasta.
Gör äggfri: välj äggfri lasagnepasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Spara resterande olja från paprikan och använd till att steka i eller som olja till salladsdressing.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2871 KJ / 693 kCal
Fett 26 g
Salt 5 g
Kolhydrater 82 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept