Linslasagne med zucchinisallad
En linslasagne på gröna linser som äts tillsammans med en zucchinisallad passar lika bra en vardag som till söndagsmiddagen. Zucchinin smaksätts med bland annat citron, persilja samt dijonsenap och är ett utmärkt komplement till lasagnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 förp pastasås med sojaprotein (à 390 g)
12 lasagneplattor
2 dl sojabaserad fraiche med chili & paprika
2 dl sojabaserad fraiche
Zucchinisallad
1 msk rapsolja
1/2 citron
1/2 msk dijonsenap
1/2 rödlök
250 g miniplommontomater
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 684 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater80 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade riven ost på också.
Carina
2024-01-23Supergod och enkel, en ny favorit hos både barnen och oss vuxna. Dock tog jag en burk naturell sojafraiche och en smaksatt, blev lite väl mkt hetta annars för barnen. Gjorde den kvällen innan och hade middagen redo, blev jättegott. Pastasås med sojaprotein, vad är det, använde vanlig pastasås
Sofie
2021-04-01Som någon annan skrivit upplevde vi vuxna det starkt och gott. Som tur var gjorde jag en del utan den sojabaserade fraichen till barnen. Däremot tyckte jag inte salladen tillförde något. Hade hellre sett en krispig fräsch sallad. Tyvärr blev det mos på mos i konsistensen.
Linda
2021-03-28