Vegetarisk lasagne med zucchini, tomat och basilika
En vegetarisk lasagne brukar gå hem i alla läger och här är lasagnen fylld med färgglada grönsaker, mozzarella och en pastasås med soja. En lättlagad lasagne men för att maximera alla smakerna så behöver den lite tid i ugnen, men där sköter den ju sig själv.
Ingredienser
4 portioner
4 tomat
1 zucchini
1 gul paprika
1 kruka basilika
3 förp vegansk pastasås bolognese med soja (à 390 g)
8 lasagneplattor (ca 200 g)
2 dl crème fraiche
2 mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 576 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer