Vegetarisk lasagne med zucchini, tomat och basilika

6
0
Vegetarisk lasagne med zucchini, tomat och basilika

En vegetarisk lasagne brukar gå hem i alla läger och här är lasagnen fylld med färgglada grönsaker, mozzarella och en pastasås med soja. En lättlagad lasagne men för att maximera alla smakerna så behöver den lite tid i ugnen, men där sköter den ju sig själv.

Skriv ut
Vegetarisk lasagne med zucchini, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4
tomat
1
zucchini
1
gul paprika
1
kruka basilika
3
förp vegansk pastasås bolognese med soja (à 390 g)
8
lasagneplattor (ca 200 g)
2 dl
crème fraiche
2
mozzarellaostar (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 576 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept