Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta ska testas!
Kristina
2022-03-31Jag förkokar alltid vanliga lasagneplattor, inte alls svårt, blir då lika gott som färsk lasagne och spar slantarna till annat.
Ants
2021-07-15Det här vart ju riktigt gott. Gjorde den vegetariskt. Skippade mozzarella alternativ helt. Gjorde egen pesto, av solrosfrön, pumpakärnor, cashewnötter, basilika, olivolja, olivolja och näringsjästblandning jag kör som parmesan alternativ. För krämig ost, körde jag havre creme fraise, vitlök, peppar, timjan, oregano, salt samt en klick veg criracha. Lät gröna linser stå någon timme och kockade dem mosiga. Familje gav en fyra jag ger den en femma. Någon nämnde lök, provar lägga i det nästa gång.
Ants
2021-07-15