Cannelloni med zucchini och linser

47
9
Cannelloni med zucchini och linser

Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Cannelloni med zucchini och linser

Ingredienser

4 portioner
380 g kokta gröna linser
1 zucchini
200 g cream cheese vitlök och örter
1 dl pesto
200 g färska lasagneplattor
salt och peppar
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
125 g mozzarella

Sallad

2 morötter
1/2 cosmopolitansallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Kristina

2022-03-31

Detta ska testas!

Ants

2021-07-15

Jag förkokar alltid vanliga lasagneplattor, inte alls svårt, blir då lika gott som färsk lasagne och spar slantarna till annat.

Ants

2021-07-15

Det här vart ju riktigt gott. Gjorde den vegetariskt. Skippade mozzarella alternativ helt. Gjorde egen pesto, av solrosfrön, pumpakärnor, cashewnötter, basilika, olivolja, olivolja och näringsjästblandning jag kör som parmesan alternativ. För krämig ost, körde jag havre creme fraise, vitlök, peppar, timjan, oregano, salt samt en klick veg criracha. Lät gröna linser stå någon timme och kockade dem mosiga. Familje gav en fyra jag ger den en femma. Någon nämnde lök, provar lägga i det nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2993 KJ / 715 kCal
Fett 38.7 g
Salt 4.88 g
Kolhydrater 60.6 g
Protein 25.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden