Cannelloni med zucchini och linser

42
6
Cannelloni med zucchini och linser

Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Cannelloni med zucchini och linser

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta gröna linser
1
zucchini
200 g
cream cheese vitlök och örter
1 dl
pesto
200 g
färska lasagneplattor
-
salt och peppar
2
förp pastasås basilika (à 390 g)
125 g
mozzarella

Sallad

2
morötter
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Carl

2020-12-12

Bytte linser mot sojabönor och la även i majs och lite rödlök. De extra sojabönorna och majsen som inte fick plats i Cannellonin strödde jag över innan jag hällde över pastasåsen. Gjorde som Claudia och la de färska lasangeplattorma i blöt så de blev lite mjukare. Blev riktigt gott👌

Claudia

2020-11-10

God smak men receptet skulle behövas förbättras. De gröna linserna behöver ligga i blöt längre tid, de var hårda när vi åt. Lasagneplattorna behöver ligga i blöt, för de smulade sönder. Men en god och mättande rätt.

Redaktionen ICAse

2020-11-12

Hej Claudia! Kul att höra att du gillade smaken. Vi skriver kokta gröna linser och då menar vi färdigkokta som man köper i affären. Men det går självklart bra att välja torkade gröna linser som man sedan kokar innan man har dem i lasagnen. 😊 Bra idé att lägga lasagneplattorna i blött så att det inte ska spricka! Hälsningar Elina

Anneli

2020-02-27

Favoritrecept, lagar detta ofta. Hela familjen gillar dem, bra att nyttigt såsom linser och zucchini ”göms” i rätten. Var lite svårt att få ihop det första gången, lite trixigt. Nu går det supersnabbt, men då har jag lagat det flera gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2993 KJ / 715 kCal
Fett 38.7 g
Salt 4.88 g
Kolhydrater 60.6 g
Protein 25.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept