Cannelloni med zucchini och linser
Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025
Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
200 g cream cheese vitlök och örter
1 förp basilikapesto (à 130 g)
salt
peppar
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
125 g mozzarella
Sallad
2 morötter
1/2 förp sallad (valfri)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 724 kCal
Fett53 g
Salt6.2 g
Kolhydrater39 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde istället en smet av linser, pesto, Philadelphia och riven zucchini och fyllde hårda cannelloni-rör, funkade finfint! Men 30 min i ugn behövdes då. Väldigt goda smaker!
Josefine
2024-04-17Mycket god men jag gjorde en gratängen med hårda plattor ist. Längre tid i ugnen men blev smaskigt!
Kurt
2024-03-10Detta ska testas!
Kristina
2022-03-31