Fantastiskt goda cannellonis med umamirika gröna linser, hyvlad zucchini och krämig cream cheese med smak av både örter och vitlök. Cannellonin gratineras i ugnen i en ljuvlig tomat- och basilikasås och toppas med silkeslen mozzarella som smälter till perfektion. Servera med en krispig sallad på morötter och strimlad zucchini och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
32 2017
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Carl
12/12/2020Bytte linser mot sojabönor och la även i majs och lite rödlök. De extra sojabönorna och majsen som inte fick plats i Cannellonin strödde jag över innan jag hällde över pastasåsen. Gjorde som Claudia och la de färska lasangeplattorma i blöt så de blev lite mjukare. Blev riktigt gott👌
Claudia
11/10/2020God smak men receptet skulle behövas förbättras. De gröna linserna behöver ligga i blöt längre tid, de var hårda när vi åt. Lasagneplattorna behöver ligga i blöt, för de smulade sönder. Men en god och mättande rätt.
Redaktionen ICAse
11/12/2020Hej Claudia! Kul att höra att du gillade smaken. Vi skriver kokta gröna linser och då menar vi färdigkokta som man köper i affären. Men det går självklart bra att välja torkade gröna linser som man sedan kokar innan man har dem i lasagnen. 😊 Bra idé att lägga lasagneplattorna i blött så att det inte ska spricka! Hälsningar Elina
Anneli
2/27/2020Favoritrecept, lagar detta ofta. Hela familjen gillar dem, bra att nyttigt såsom linser och zucchini ”göms” i rätten. Var lite svårt att få ihop det första gången, lite trixigt. Nu går det supersnabbt, men då har jag lagat det flera gånger.