Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfisk- och squashlasagne

En lasagne på tonfisk och squash som överraskar och glädjer. Den stekta squashen varvad med lasagneplattor ger stor matighet och tillsammans med pastasåsen som blandats med tonfisk och den krämiga ostsåsen har du en vinnare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skär squashen i skivor. Stek skivorna i olja några minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt tonfisken rinna av och blanda med pastasåsen.
  4. Varva lasagneplattorna med squashskivor, tonfiskröra och ostsås i en lätt smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara plattor och ostsås.
  5. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Servera lasagnen med en stor skål sallad samt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen.
Gör glutenfri: byt ut lasagneplattorna mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: koka egen ostsås av Solhavre, mjölkfritt margarin, vetemjöl och sojabaserad ost.
Gör äggfri: kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg. Byt annars mot äggfri pasta.

Tips

Vill du göra din egen ostsås kan du ersätta den med 2 dl mini-fraiche blandad med 2 dl mjölk och 2 dl riven mager ost. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm mald vitpeppar.
Strö gärna över 1-2 dl färskriven parmesanost innan du gratinerar så får lasagnen en fin färg och mer ostsmak. Tipstexten är avsedd för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk pastasås (à 420 g)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 förp färdig ostsås (à 2 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 605 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden