Tonfisk- och squashlasagne

En lasagne på tonfisk och squash som överraskar och glädjer. Den stekta squashen varvad med lasagneplattor ger stor matighet och tillsammans med pastasåsen som blandats med tonfisk och den krämiga ostsåsen har du en vinnare.

Ingredienser
4 portioner
2 squash
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk pastasås (à 420 g)
250 g färska lasagneplattor
2 förp färdig ostsås (à 2 1/2 dl)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen.
Gör glutenfri: byt ut lasagneplattorna mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: koka egen ostsås av Solhavre, mjölkfritt margarin, vetemjöl och sojabaserad ost.
Gör äggfri: kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg. Byt annars mot äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Vill du göra din egen ostsås kan du ersätta den med 2 dl mini-fraiche blandad med 2 dl mjölk och 2 dl riven mager ost. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm mald vitpeppar.
Strö gärna över 1-2 dl färskriven parmesanost innan du gratinerar så får lasagnen en fin färg och mer ostsmak. Tipstexten är avsedd för 4 port.
Strö gärna över 1-2 dl färskriven parmesanost innan du gratinerar så får lasagnen en fin färg och mer ostsmak. Tipstexten är avsedd för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 605 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Mycket gott. Valde att göra egen ostsås som föreslogs i receptet istället för att köpa färdig ostsås och så köpte jag zuccini istället. Detta kommer jag garanterat göra fler gånger!
Emma
2013-02-05Det här var gott, det tyckte både vi och våra vänner. Pressa gärna i en extra vitlöksklyfta och var inte rädd för att krydda lite extra.
Erika
2005-08-19