Lasagne med rökt skinka, tomat och mozzarella

11
3
Lasagne med rökt skinka, tomat och mozzarella

En spännande variant på lasagne får du med detta recept. Varva snabbt mumsiga mozzarellaskivor med lasagneplattor, tomatkross, färska tomater och strimlad, rökt skinka i en form och gratinera i ugnen. Servera din läckra lasagne och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011

Lasagne med rökt skinka, tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
125 g
mozzarella
3
tomater
200 g
färska lasagneplattor
2
paket pastasås med basilika (à ca 390 g)
1
förp rökt strimlad skinka (à ca 180 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: en viss mängd mozzarella kan ev tålas. Använd annars laktosfri creme fraiche, cream cheese eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozarellan mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Martin

10/3/2011

Jag fryser in en hel del mat, samt gillar vegetariskt, så jag brukar byta ut skinkan mot 250g champinjoner istället. Det är i mitt tycke lite snålt med pastasås med, så ett extra paket är ingen dum idé. Använder också torkade lasagneplattor.

Madelene

3/1/2011

SUPERGOTT!! men är tveksam till att 180 g rökt skinka skulle räcka. vi hade en bit förkt skinka som var på ca 400 g och det var lagom! absolut inte mindre. men verkligen suupergott! tror tomatsåsen är viktig. vi hade icas ekologiska tomatsås med basilika.

Angela

2/17/2011

Det går lika bra med torkade lasagneplattor. Gjorde en budgetvariant med hemmagjord pastasås (krossade tomater, lök, vitlök, buljong, torkad basilika, salt och peppar) och skinkspill. Det blev mycket gott, mozzarellan lyfter det hela och passar bra till det rökta köttet.

Testa liknande recept