Vegetarisk lasagne med grönkål och majrova
Ett fantastiskt recept på vegetarisk lasagne med grönkål och majrova. Du gör lasagnen av bland annat lök, grönkål, majrovor, ägg och mjölk. Går bra att tillaga dagen innan den ska serveras!
Ingredienser
4 portioner
500 g lasagneplattor
100 g smör
100 g vetemjöl
1 l mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
svartpeppar
300 g smakrik ost t ex. Västerbotten eller lagrad prästost
1 tsk timjan
2 dl lätt crème fraiche
2 gula lökar
5 blad grönkål
2 - 3 majrovor
2 ägg
1/2 dl mjölk
Ostcrème
2 dl mild naturell yoghurt
1 dl kvarg
100 g källarlagrad getost vit caprin eller chèvre
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
Gör glutenfri: använd gluenfria lasangeplattor och glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, youghurt, kvarg och laktosfritt matfett eller olja. Byt ut getosten mot lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt även youghut och kvarg med någon av dessa produkter. Använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt lagrad ost och getost med ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer