Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegetarisk lasagne med grönkål och majrova

Ett fantastiskt recept på vegetarisk lasagne med grönkål och majrova. Du gör lasagnen av bland annat lök, grönkål, majrovor, ägg och mjölk. Går bra att tillaga dagen innan den ska serveras!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gör en vitsås, smält smör, tillsätt mjöl och låt brynas ihop i 2-3 minuter. Tillsätt mjölk, grönsaksbuljong och peppar. Låt såsen koka ca 5 minuter under omrörning. Låt den svalna lite och rör ner riven ost, timjan och crème fraiche.
  3. Spara lite ost att strö över. Smaka av med salt och peppar
  4. Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen. Tillsätt ägg.
  5. Varva plattor med sås i smord ugnsfast form, minst 6 varv. Avsluta med en lasagneplatta, lite mjölk och eventuellt lite riven ost.
  6. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  7. Ostcrème: Mixa alla ingredienser med mixerstav till en slät crème.
  8. Servera lasagnen med ostkräm och broccoli och kanske även en god grönsallad. Lasagnen håller länge i kylen och kan med fördel frysas i mindre bitar 6-8 portioner. Den går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
Gör glutenfri: använd gluenfria lasangeplattor och glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, youghurt, kvarg och laktosfritt matfett eller olja. Byt ut getosten mot lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt även youghut och kvarg med någon av dessa produkter. Använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt lagrad ost och getost med ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lasagneplattor
  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • svartpeppar
  • 300 g smakrik ost t ex. Västerbotten eller lagrad prästost
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 gula lökar
  • 5 blad grönkål
  • 3 majrovor
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
Ostcrème
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 1 dl kvarg
  • 100 g källarlagrad getost vit caprin eller chèvre
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?