Vegetarisk kräftströmming

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Vegetarisk kräftströmming

Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vegetarisk kräftströmming

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1 aubergine
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sillkrydda
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
olja till formen

Fyllning

300 g purjolök
1 msk olja
1 tsk stötta dillfrön
2 msk finskuren dill
salt
peppar

Tomatsås

1 förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk strösocker
2 tsk stötta dillfrön
1 dl finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caponata med aubergine och paprika
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegolasagne med aubergine och spenat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga