Vegetarisk kräftströmming

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Vegetarisk kräftströmming

Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vegetarisk kräftströmming

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1   aubergine
3 dl  vatten
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  sillkrydda
1 tsk  salt
1/2 msk  strösocker
olja till formen

Fyllning

300 g  purjolök
1 msk  olja
1 tsk  stötta dillfrön
2 msk  finskuren dill
salt och peppar

Tomatsås

1   förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk  strösocker
2 tsk  stötta dillfrön
1 dl  finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caponata med aubergine och paprika  
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltade tomater
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegolasagne med aubergine och spenat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga