Vegetarisk kräftströmming
Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1 aubergine
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sillkrydda
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
olja till formen
Fyllning
300 g purjolök
1 msk olja
1 tsk stötta dillfrön
2 msk finskuren dill
salt
peppar
Tomatsås
1 förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk strösocker
2 tsk stötta dillfrön
1 dl finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi604 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g
Kommentarer