Vegetarisk kräftströmming

3
0
Vegetarisk kräftströmming

Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vegetarisk kräftströmming

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1
aubergine
3 dl
vatten
2 msk
vitvinsvinäger
1/2 msk
sillkrydda
1 tsk
salt
1/2 msk
strösocker
-
olja till formen

Fyllning

300 g
purjolök
1 msk
olja
1 tsk
stötta dillfrön
2 msk
finskuren dill
-
salt och peppar

Tomatsås

1
förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk
strösocker
2 tsk
stötta dillfrön
1 dl
finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 604 KJ / 144 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept