Vegetarisk kräftströmming

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vegetarisk kräftströmming

Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vegetarisk kräftströmming

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1 aubergine
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sillkrydda
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
olja till formen

Fyllning

300 g purjolök
1 msk olja
1 tsk stötta dillfrön
2 msk finskuren dill
salt
peppar

Tomatsås

1 förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk strösocker
2 tsk stötta dillfrön
1 dl finskuren dill

Gör så här

00:02:00
00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Picklade rödbetor
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegolasagne med aubergine och spenat
Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Caponata med aubergine och paprika
Betyg 4.8 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddig ost- och olivblandning
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad