Vegetarisk kräftströmming

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Vegetarisk kräftströmming

Kokt aubergine påminner lite om sill och strömming i konsistensen. Därför passar den så bra att använda till denna vegetariska variant på kräftströmming. Auberginen får dra i en sötsyrlig lag och tillagas sedan klart i ugnen under ett tomatigt täcke med dillfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Vegetarisk kräftströmming

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1   aubergine
3 dl  vatten
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  sillkrydda
1 tsk  salt
1/2 msk  strösocker
olja till formen

Fyllning

300 g  purjolök
1 msk  olja
1 tsk  stötta dillfrön
2 msk  finskuren dill
salt och peppar

Tomatsås

1   förpackning färdig tomatsås (à 390 g)
1 tsk  strösocker
2 tsk  stötta dillfrön
1 dl  finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade tomater
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caponata med aubergine och paprika  
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga