Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltade tomater

När tomatskörden är rik eller priset förmånligt är det läge att göra syltade tomater! Ett synnerligen smakfullt tillbehör till rimmad torsk eller som sötsyrligt inslag på buffén. Tomaterna får gotta sig i en ättikslag med dillfrön och blir godast av att stå till sig lite.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tomaterna och picka hål i dem. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och dillfrön i en kastrull. 
  3. Häll den varma lagen över tomaterna och sätt på locket. Låt svalna.
  4. Ställ i kylen. Låt tomaterna stå minst 2 dagar innan de serveras.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 liter
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk dillfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 849 kJ / 203 kCal