Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Picklade rödbetor

Supergoda picklade rödbetor med kort tillagningstid. Koka bara upp ättiksprit, socker, vatten och dillfrön innan du lägger ner rödbetorna och låt svalna. Servera gärna getostgratinerad palt med krispigt bacon till de smakrika picklade rödbetorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär rödbetorna i så tunna skivor som möjligt.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten och dillfrön i en kastrull. Koka upp och lägg i rödbetorna. Låt svalna. Rör om då och då.
  3. Servera gärna med Getostgratinerad palt med krispigt bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödbetor
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 4 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk dillfrön
Lägg till i inköpslistan