Caponata med aubergine och paprika
Den sicilianska tomat- och grönsaksröran caponata är som en maxad tomatsås fullproppad med grönsaker. Ett perfekt tillbehör till kyckling, kött eller vegetariska biffar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini eller aubergine
2 röda paprikor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
5 dl tomatsås (se länk till grundreceptet under steg 2)
2 dl vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi627 KJ / 149 kCal
Fett10 g
Salt4.33 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Går den att frysa in?
Jonna
2020-05-23Hej Jonna! Ja det går fint att frysa denna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25Jättegod! Hade med den på bordet vid ett 30-års kalas med italiensk buffé - ALLA uppskattade den MYCKET!
Mildred
2019-02-06Supergott. Jag har ätit nu i 2 dagar o gör en ny sats för 2 nya dagar.
Annelie
2017-08-25