UNDER 30 MIN | Medel

Caponata med aubergine och paprika  

Den sicilianska tomat- och grönsaksröran caponata är som en maxad tomatsås fullproppad med grönsaker. Ett perfekt tillbehör till kyckling, kött eller vegetariska biffar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär grönsakerna i cm-stora bitar. Stek i olja tills de får färg.
  2. Tillsätt Tomatsås, vatten, salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme ca 20 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini eller aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl tomatsås (se länk till grundreceptet under steg 2)
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 627 kJ / 149 kCal