Caponata med aubergine och paprika
Den sicilianska tomat- och grönsaksröran caponata är som en maxad tomatsås fullproppad med grönsaker. Ett perfekt tillbehör till kyckling, kött eller vegetariska biffar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini eller aubergine
2 röda paprikor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
5 dl tomatsås (se länk till grundreceptet under steg 2)
2 dl vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi627 KJ / 149 kCal
Fett10 g
Salt4.33 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Det fattas svarta oliver och kapris för umamismaken samt vitvinsvinäger och honung för syran och sötman. Sen lite örtkryddor, t ex timjan!
Anna
2024-06-22Går den att frysa in?
Jonna
2020-05-23Hej Jonna! Ja det går fint att frysa denna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25Jättegod! Hade med den på bordet vid ett 30-års kalas med italiensk buffé - ALLA uppskattade den MYCKET!
Mildred
2019-02-06