Vegetarisk gryta med svamp

Den vegetariska grytan är både god och nyttig. Grytan innehåller bland annat squash, potatis och purjolök som får koka ihop med curry. De stekta kantarellerna tillsätter du precis innan servering. Avnjut grytan en frisk höstdag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Ingredienser
4 portioner
4 - 5 svartrötter
2 potatisar
1 purjolök
1/2 liten grön squash
1/2 liten gul squash
1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
2 msk olivolja
1 - 2 tsk curry
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 - 2 msk tomatpuré
1 l färska kantareller eller champinjoner (1 l kantareller motsvarar 200 g champinjoner)
olja till stekning
salt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1121 KJ / 268 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer