Vegetarisk curry med blomkål

63
13 Klimatsmart
Vegetarisk curry med blomkål

En härlig och supergod curry som snabbt kokas ihop i en stor gryta. Currypasta ger en djup smak åt grytan och färsk blomkål gör den fräsch och matig. Det är ingen konst att laga vegetariskt om det är så här gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Vegetarisk curry med blomkål

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
ca 800 g
blomkål
400 ml
kokosmjölk
4
port äggnudlar eller ris
200 g
sockerärtor

Att ha hemma

2 msk
olivolja
2 tsk
röd currypasta
2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
-
salt och peppar

För alla

kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips

Här är en riktigt klimatsmart rätt som samtidigt är hälsosam, ät och njut!

Näringsvärdena är beräknade på äggnudlar och inte på ris.

Tips

Red ev. med majsstärkelse. Toppa gärna med färsk koriander eller skivad salladslök.

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Amelie

1/15/2021

Vökslgr gott. Hade i en skvätt sesamolja, gjorde susen!

Thomas

11/15/2020

Ingen höjdare. Hoppas receptet inte kommer tillbaka.

Ulrika

9/8/2020

Ingen hit här hemma, dåligt med protein. Känns som man kommer att vara hungrig snart. Kommer inte att laga igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1968 KJ / 470 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept