Vegetarisk curry med blomkål

86
20 Klimatsmart
Vegetarisk curry med blomkål

En härlig och supergod curry som snabbt kokas ihop i en stor gryta. Currypasta ger en djup smak åt grytan och färsk blomkål gör den fräsch och matig. Det är ingen konst att laga vegetariskt om det är så här gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021

Vegetarisk curry med blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
ca 800 g blomkål
2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
4 port äggnudlar eller ris
200 g sockerärtor

Att ha hemma

2 msk olivolja
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

För alla

kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Gör så här

Klimattips

Här är en riktigt klimatsmart rätt som samtidigt är hälsosam, ät och njut!

Näringsvärdena är beräknade på äggnudlar och inte på ris.

Tips

Red ev. med majsstärkelse. Toppa gärna med färsk koriander eller skivad salladslök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Roger

2022-01-30

Gott om man tillsätter lite mera kryddor.

Eva

2021-11-12

Tillsatte majsstärkelse så att det inte skulle bli så blaskigt och tillsatte sockerärtor mot slutet i grytan eftersom som dom vara sladdrig då dom varit frysta borde varit färska om dom skulle ha som tillbehör minus för det använde hela buljongen

Alöna

2021-11-11

Smaklöst om man enbart kryddar med det som står i receptet. Inte gott alls!

Näringsvärde per portion

Energi 1968 KJ / 470 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden