Snabb chili på köttfärs och bönsallad

17
2
Snabb chili på köttfärs och bönsallad

Snabb variant på chili con carne gjord på nötfärs. Lagad med en tomatsås som ger lagom hetta gör den barnvänlig och god. Serveras med en härlig sallad av kidneybönor med hackad gräslök i, ett fräscht komplement till grytan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Snabb chili på köttfärs och bönsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
2
morötter
1
rödlök
1 msk
olja
400 g
pastasås chili
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
-
salt och peppar
-
strösocker
ca 500 g
nötfärs
1/2
kruka gräslök
380 g
kidneybönor
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Angelica

2018-05-29

Gott! Jag hade även i chilisås och champinjoner och kryddade lite mera. Gott med bönorna till!

Petra

2013-11-19

Jättegott men jag hoppade över bönsalladen och lade i bönorna i chilin istället, uppskattades mer av mina tonårsbarn.

Näringsvärde per portion

Energi 2512 KJ / 601 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 61.5 g
Protein 37.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept