Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabb chili på köttfärs och bönsallad

Snabb variant på chili con carne gjord på nötfärs. Lagad med en tomatsås som ger lagom hetta gör den barnvänlig och god. Serveras med en härlig sallad av kidneybönor med hackad gräslök i, ett fräscht komplement till grytan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och hacka löken. Stek morötterna och hälften av löken i hälften av oljan och lägg över i en stor kastrull.
  3. Rör ner pastasåsen och buljongen i kastrullen och låt det koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.
  4. Stek färsen i resten av oljan, krydda med salt och peppar. Lägg över i kastrullen med pastasåsen.
  5. Hacka gräslöken. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönor, gräslök, resten av rödlöken. Häll över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera chilin med riset och bönsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 400 g pastasås chili/vitlök
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • eventuellt strösocker
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 kruka gräslök
  • 380 g kidneybönor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2512 kJ / 601 kCal