Snabb chili på köttfärs och bönsallad
Snabb variant på chili con carne gjord på nötfärs. Lagad med en tomatsås som ger lagom hetta gör den barnvänlig och god. Serveras med en härlig sallad av kidneybönor med hackad gräslök i, ett fräscht komplement till grytan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 morötter
1 rödlök
1 msk olja
400 g pastasås chili
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
strösocker
ca 500 g nötfärs
1/2 kruka gräslök
380 g kidneybönor
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2512 KJ / 601 kCal
Fett19 g
Kolhydrater61.5 g
Protein37.4 g
Kommentarer
Gott! Jag hade även i chilisås och champinjoner och kryddade lite mera. Gott med bönorna till!
Angelica
2018-05-29Jättegott men jag hoppade över bönsalladen och lade i bönorna i chilin istället, uppskattades mer av mina tonårsbarn.
Petra
2013-11-19