Chili sin carne med pimiento de padron
Vegetarisk chili sin carne med pimiento de padron, en minipaprika som steks i olivolja. Chilin förbereds genom att grönsaker sauteras, kryddor och tomat adderas för att bilda en smakstark gryta. Rivna morötter och bönor hälls i och det får koka ihop. Toppa med en klick vitlökskräm och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
Chili
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 msk strösocker
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 burk stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 burk kokta kidneybönor (à 380 g)
1 morot
4 port havreris, ris eller annat gryn
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
2 dl smetana (eller turkisk yoghurt)
salt
peppar
Tillbehör
100 g små gröna paprikor (gärna pimientos de padrón)
1 tsk olivolja
4 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3117 KJ / 741 kCal
Fett29 g
Salt4.02 g
Kolhydrater95 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god! En favorit 🔥
My
2022-05-08Jättegott! Eventuellt minska chili lite för att passa de minsta barnen.
Sigrid
2020-10-12Gott, men jag behövde närmare fyrdubbla mängden paprikapulver, spiskummin och kanel för att inte få en ”gryta med smakar tomat och bönor med en svag hint av chili”. Kan dock vara personlig preferens eftersom jag älskar mycket kryddor.
Malin
2019-07-11