Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chili sin carne med pimiento de padron

Vegetarisk chili sin carne med pimiento de padron, en minipaprika som steks i olivolja. Chilin förbereds genom att grönsaker sauteras, kryddor och tomat adderas för att bilda en smakstark gryta. Rivna morötter och bönor hälls i och det får koka ihop. Toppa med en klick vitlökskräm och rätten är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chili: Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  2. Bryn grönsakerna på hög värme i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt kryddorna och fräs någon minut. Häll på tomaterna. Låt koka ca 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vitlökskräm: Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Blanda det med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  5. Chili: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv moroten fint och vänd ner i chilin tillsammans med bönorna. Låt det koka upp.
  6. Tillbehör: Stek pimientos i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelvärme.
  7. Servera chilin med ris, vitlökskräm, tortillabröd och pimientos.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Chili
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 burk stora kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 morot
Vitlökskräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl smetana (eller turkisk yoghurt)
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 100 g små gröna paprikor (gärna Pimientos de Padrón)
  • 1 tsk olivolja
  • 4 små tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3117 kJ / 741 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer