Chili sin carne med pimiento de padron

69
4
Chili sin carne med pimiento de padron

Vegetarisk chili sin carne med pimiento de padron, en minipaprika som steks i olivolja. Chilin förbereds genom att grönsaker sauteras, kryddor och tomat adderas för att bilda en smakstark gryta. Rivna morötter och bönor hälls i och det får koka ihop. Toppa med en klick vitlökskräm och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Chili sin carne med pimiento de padron

Ingredienser

4 portioner

Chili

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 msk strösocker
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 burk stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 burk kokta kidneybönor (à 380 g)
1 morot
4 port havreris, ris eller annat gryn

Vitlökskräm

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
2 dl smetana (eller turkisk yoghurt)
salt och peppar

Tillbehör

100 g små gröna paprikor (gärna pimientos de padrón)
1 tsk olivolja
4 små tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

My

2022-05-08

Mycket god! En favorit 🔥

Sigrid

2020-10-12

Jättegott! Eventuellt minska chili lite för att passa de minsta barnen.

Malin

2019-07-11

Gott, men jag behövde närmare fyrdubbla mängden paprikapulver, spiskummin och kanel för att inte få en ”gryta med smakar tomat och bönor med en svag hint av chili”. Kan dock vara personlig preferens eftersom jag älskar mycket kryddor.

Näringsvärde per portion

Energi 3117 KJ / 741 kCal
Fett 29 g
Salt 4.02 g
Kolhydrater 95 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden