Mustig chili con carne
Utsökt mustig chili con carne. Aromatiska och intressanta smaker av bacon, vitlök och mörkt öl. Kraftfull jalapeño, chilipulver och spiskummin blandas med den stekta köttfärsen. Knapriga majschips och en klick gräddfil blir lysande gott tillsammans.
Ingredienser
8 portioner
1 kg köttfärs (gärna grovmalen)
rapsolja till stekning
1 pkt bacon (à 140 g)
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
50 cl mörkt öl (t ex julöl)
2 msk viltfond (eller kantarellfond)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 msk chipotlepaste
2 msk hackad, inlagd jalapeño
1 tsk malen spiskummin
2 msk chilipulver (anchostyle)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
4 msk tomatpuré
1/2 kruka färsk oregano
salt
svartpeppar
Till servering
riven ost
tortillachips
gräddfil
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott. Använde grovt malen högrevsfärs + porteröl och la till mortlade fänkålsfrön istället för malen spiskummin ihop med torkad oregano. Samt använde mer tomatpuré än receptet föreslog. Slutligen lät jag det koka den dubbla tiden, först under lock sedan utan lock tills större delen av vätskan kokat bort. Då blir receptet 5/5.
Alexander
2024-03-19Hi
Richard
2024-01-14Mitt absoluta favoritrecept på Chili Con Carne - perfekt vid storkok och alltid uppskattat
Charlotte
2023-08-17