Mustig chili con carne

Utsökt mustig chili con carne. Aromatiska och intressanta smaker av bacon, vitlök och mörkt öl. Kraftfull jalapeño, chilipulver och spiskummin blandas med den stekta köttfärsen. Knapriga majschips och en klick gräddfil blir lysande gott tillsammans.

Ingredienser
8 portioner
1 kg köttfärs (gärna grovmalen)
rapsolja till stekning
1 pkt bacon (à 140 g)
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
50 cl mörkt öl (t ex julöl)
2 msk viltfond (eller kantarellfond)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 msk chipotlepaste
2 msk hackad, inlagd jalapeño
1 tsk malen spiskummin
2 msk chilipulver (anchostyle)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
4 msk tomatpuré
1/2 kruka färsk oregano
salt
svartpeppar
Till servering
riven ost
tortillachips
gräddfil
sallad
Gör så här
00:15:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inget för mig! För mycket Taco över det hela . Saknade smaken av paprikan som antagligen försvann i alla smaker o kidneybönor kokade sönder ...så tack men nej tack
Carina
2025-01-12Dubbla mängden spiskummin samt fond, addera även 2 tsk rökt paprikapulver. Kommer nog även byta ut jalapeños mot 1 msk Sambal Oelek nästa gång. I övrigt, mycket bra recept
Rickard
2025-01-04Fantastiskt gott. Använde grovt malen högrevsfärs + porteröl och la till mortlade fänkålsfrön istället för malen spiskummin ihop med torkad oregano. Samt använde mer tomatpuré än receptet föreslog. Slutligen lät jag det koka den dubbla tiden, först under lock sedan utan lock tills större delen av vätskan kokat bort. Då blir receptet 5/5.
Alexander
2024-03-19