Vem har sagt att chili behöver ta flera timmar att göra? Den här smakrika snabbchilin har en hemlig ingrediens – kakao. Färsen tar också smak av ingredienser som tomat, oregano, bönor och buljong. Serveras med svalkande gräddfil, sallad, gurka och chips. Enkelt och lyxigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Använd eventuellt naturella tortillachips.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd naturella tortillachips (läs noga på ingrediensförteckningen).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Linda. Helt ok grund, men kräver en hel del mera kryddning (gärna lite ancho chili). Slutresultatet blev bra och rätten kommer garanterat lagas igen. Stort plus på den korta tillagningstiden
Peter
2020-03-051 krm chilipulver är alldeles för lite, chilipulver är inte en stark krydda, för att ens ska få d n här chilin att smaka lite och ändå vara barnvänlig så gick det åt 1 msk santa Maria chilipulver. Tänk på att det är skillnad på chilipulver och chiliflakes som är mkt starkare.
Linda
2020-02-11Kryddade extra Tog även taco krydda Tog mycket vitlök i gräddfilen Mycket gott
Ann-theres
2015-11-12