Snabbchili med tortillachips

291
5
Snabbchili med tortillachips

Vem har sagt att chili behöver ta flera timmar att göra? Den här smakrika snabbchilin har en hemlig ingrediens – kakao. Färsen tar också smak av ingredienser som tomat, oregano, bönor och buljong. Serveras med svalkande gräddfil, sallad, gurka och chips. Enkelt och lyxigt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Snabbchili med tortillachips

Ingredienser

4 portioner

Chili

ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
390 g finkrossade tomater
1 tsk kakao
1 msk oregano
1 krm chilipulver
1/2 dl tomatpuré
salt och peppar
1 förp kokta kidneybönor (380 g)

Tillbehör

1/2 gurka
1/2 isbergssallad
2 dl gräddfil
200 g tortillachips (gärna med ostsmak)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Använd eventuellt naturella tortillachips.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd naturella tortillachips (läs noga på ingrediensförteckningen).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med spiskummin och vitlök om du vill variera dig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

291

Kommentarer

Peter

2020-03-05

Håller med Linda. Helt ok grund, men kräver en hel del mera kryddning (gärna lite ancho chili). Slutresultatet blev bra och rätten kommer garanterat lagas igen. Stort plus på den korta tillagningstiden

Linda

2020-02-11

1 krm chilipulver är alldeles för lite, chilipulver är inte en stark krydda, för att ens ska få d n här chilin att smaka lite och ändå vara barnvänlig så gick det åt 1 msk santa Maria chilipulver. Tänk på att det är skillnad på chilipulver och chiliflakes som är mkt starkare.

Ann-theres

2015-11-12

Kryddade extra Tog även taco krydda Tog mycket vitlök i gräddfilen Mycket gott

Näringsvärde per portion

Energi 2777 KJ / 664 kCal
Fett 35 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 49 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden