Snabbchili med tortillachips
Vem har sagt att chili behöver ta flera timmar att göra? Den här smakrika snabbchilin har en hemlig ingrediens – kakao. Färsen tar också smak av ingredienser som tomat, oregano, bönor och buljong. Serveras med svalkande gräddfil, sallad, gurka och chips. Enkelt och lyxigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
Chili
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
390 g finkrossade tomater
1 tsk kakao
1 msk oregano
1 krm chilipulver
1/2 dl tomatpuré
salt
peppar
1 förp kokta kidneybönor (380 g)
Tillbehör
1/2 gurka
1/2 isbergssallad
2 dl gräddfil
200 g tortillachips (gärna med ostsmak)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2777 KJ / 664 kCal
Fett35 g
Salt3.22 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Kommentarer
Håller med Linda. Helt ok grund, men kräver en hel del mera kryddning (gärna lite ancho chili). Slutresultatet blev bra och rätten kommer garanterat lagas igen. Stort plus på den korta tillagningstiden
Peter
2020-03-051 krm chilipulver är alldeles för lite, chilipulver är inte en stark krydda, för att ens ska få d n här chilin att smaka lite och ändå vara barnvänlig så gick det åt 1 msk santa Maria chilipulver. Tänk på att det är skillnad på chilipulver och chiliflakes som är mkt starkare.
Linda
2020-02-11Kryddade extra Tog även taco krydda Tog mycket vitlök i gräddfilen Mycket gott
Ann-theres
2015-11-12