Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Snabbchili med tortillachips

Vem har sagt att chili behöver ta flera timmar att göra? Den här smakrika snabbchilin har en hemlig ingrediens – kakao. Färsen tar också smak av ingredienser som tomat, oregano, bönor och buljong. Serveras med svalkande gräddfil, sallad, gurka och chips. Enkelt och lyxigt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chili: Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, tomater, kakao, oregano, chilipulver och tomatpuré. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt.
  3. Tillbehör: Skär gurkan i tärningar och salladen i strimlor.  
  4. Servera grytan med, gurka, sallad, gräddfil och chips.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Använd eventuellt naturella tortillachips.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd naturella tortillachips (läs noga på ingrediensförteckningen).

Tips

Smaksätt gärna grytan med spiskummin och vitlök om du vill variera dig.

Ingredienser

Portioner: 4
Chili
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 390 g finkrossade tomater
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk oregano
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 dl tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 förp kokta kidneybönor (380 g)
Tillbehör
  • 1/2 gurka
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • 200 g tortillachips (gärna med ostsmak)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2777 kJ / 664 kCal